08 Ağustos 2010

2010 Dünya Gençler Şampiyonası

2010 Dünya Gençler ve Genç Kızlar Satranç Şampiyonası 2-17 Ağustos 2010 tarihleri arasında Chotowa - Polonya'da yapıldı. Türkiyeyi, Gençlerde: Emre Can, Mustafa Yılmaz, Burak Fırat, Oğulcan Kanmazalp, Genç Kızlarda: Kübra Öztürk ve Emel Kaya temsil etti.



Son Sıralama
Erkekler

Kızlar


Fotoğraflar1

Fotoğraflar2

Fotoğraflar3

Fotoğraflar4

Fotoğraflar5

Fotoğraflar6

Resmi Site

2010 Çanakkale Troya Satranç Turnuvası


18. Çanakkale Troya Satranç Festivali başladı. Turnuva Açık ve 16 YA kategorilerinde 5 Ağustos - 15 Ağustos 2010 tarihleri arasında Çanakkale Anafartalar Spor Salonunda yapılıyor.

Resmi Site

07 Ağustos 2010

2010 FIDE Kadınlar Büyük Ödül Turnuvası


FIDE 2010 Kadınlar Büyük Ödül Turnuvası
29 Temmuz - 12 Ağustos 2010 Ulanbatur - Moğolistan

Resmi Site

Her Yönüyle Satranç

Sevgili okur,
Satranç, farklı kişilere farklı şeyler ifade edebilir. Kimileri her hamlede mükemmeliyet ve gerçeği arar. Kimileri rekabete bağımlı hale gelir ve kazanmak için çabalar. Kimileri zihinsel egzersizden zevk alır. Kimileri arasıra bir arkadaşla oynamayı sever. Kimileri büyük ustaların oyunda bulduğu açıkları izlemeyi sever. Kimileri oyunun teorisine dalmayı sever. Satranca yaklaşımımız nasıl olursa olsun, bu oyun yaklaşık 1500 yıldır insanları büyülemiş ve bugün hala büyülemeye devam etmektedir.

Satrancın ne olduğunu bilmiyor veya sadece bir tahta oyunu olduğunu biliyorsanız, bu kitap, zamanında “kralların oyunu” denilen dünyanın kapılarını açarak, hayatınızı zenginleştirecektir. Öylesine, bir oyun oynayabilecek kadar satranç biliyorsanız; fakat dev satranç alt kültüründen haberiniz yoksa, sizi büyük bir sürpriz bekliyor.

Bir müzik aletini kullanmayı öğrenmek gibi, satranç oynamak ve oyuna değer vermek de temel yönleri kavrayacak kadar sabır ve azmi olan herkese, yepyeni bir deneyimin kapılarını açmaktadır.

Umarım hayatınızın geri kalanı boyunca bu yeni deneyimden zevk alırsınız.


Peter Kurzdorfer