29 Eylül 2010

2010 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Batum, Gürcistan


2010 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Batum, GÜR

Sıralamalar
Erkekler

10 Ya

12 Ya

14 Ya

16 Ya

18 Ya

Sıralamalar
Kızlar

10 Ya

12 Ya

14 Ya

16 Ya

18 Ya

Resmi Site

11 Eylül 2010

03 Eylül 2010

Kalamaria Açık'ta Suat Atalık İkinci Oldu


Kalamaria Açık'ta Suat Atalık İkinci Oldu

1. Zaven Andresyan ERM
2. Suat Atalık TUR
3. Yuri Drozdovski UKR

Ekaterina Atalık Kadınlar kategorisinde 3. oldu.

FIDE'nin Haberi

Son Sıralama

Negroponte 2010 Yunanistan'ın Çalkida kentinde yapıldı Turnuvayı Suat Atalık Kazandı. Kadınlar bölümünde de Ekaterina Atalık birinci oldu.


Resmi Site

Son Sıralama

Fotoğraflar

Europe Echecs'in Haberi

Satrançta Kazandıran Oyun Felsefesi


GİRİŞ BÖLÜMÜ

Hayatı boyunca satrançla ilgili kitaplara ve diğer ürünlere düşkün biri olarak, kitap seçimlerimde şansım genellikle yaver gitmiş ve bu kitaplar beni bulutların üzerine çıkarmıştır.

Oyun konusunda bir kavrayışa sahip olan herkes, çağlar boyunca umumiyetle teslim etmiştir ki, satranç oyunların en büyüleyicisi olduğu kadar en soylusudur da aynı zamanda. Bu oyun üzerine krallar ve savaşçılar çalışmışlardır; krallar kuralları tespit ederken, savaşçılar alanların işgalini planlamışlardır; matematikçiler problemlerin çözümlerini ortaya çıkarmak üzere pozisyonları uzun uzun hesaba vurmuşlar, eğitimci yazarlar aklın bu mutluluk verici taliminde tavsiyelerde bulunma kararında olmuşlardır. Bunun yanı sıra birçokları, “bu oyun için ancak bir Newton, bir Öklid gibi bir matematik dehası olmak lazımdır” gibi bir yanlış inanç sebebiyle, bu oyun hakkında bilgi sahibi olmaktan mahrum kalmıştır. Bu yanlış kanaati ortadan kaldırmak üzere, elinizdeki çalışmanın yazarı, satrancın tabiatına uzanan yolda, bu keyifli oyunu öğrenecek kişilere, bir anlayış ve bir kavrayış sunmaktadır.

Yazının Devamı

02 Eylül 2010