Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi'ni bitiren Olgaç, Merkez Bankası'nda çalışmaya başlayarak iş hayatına atıldı. 1944 yılında satranç oynamaya başlayan Kahraman Olgaç, 1948 yılında Ankara satranç şampiyonu oldu. 1954 yılında Türkiye Satranç Federasyonu'nun kurulmasında büyük rol oynadı. Federasyonun resmileştirilerek devlete bağlı bir kurum haline gelmesi için, kuruluşundan 1991 yılına kadar uğraş verdi.
Milli takıma girerek 1974 Satranç Olimpiyatlarında Nice'te yapılan yarışmaya Türkiye'yi temsilen katıldı. Uzun yıllar Cumhuriyet,Hürriyet ve Milliyet gazeteleri ile Bilim ve Teknik dergisinde satranç üzerine çeşitli yazılar yazdı. Uluslararası satranç hakemi olan Olgaç, Satranç Öğrenelim adıyla 7 serilik kitap dizisi yazdı. İlk başkanı olduğu Türkiye Satranç Federasyonu'nda bir dönem daha başkanlık yaptı, ayrıca onursal başkan seçildi. 2000 yılında Dünya Satranç Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılması için büyük çaba gösterdi. Merkez Bankası'ndan emekli olan Kahraman Olgaç bir dönem TRT televizyonlarında satrançla ilgili program yaptı. Türkiye'de özellikle çocuk yaşlardan başlayarak satrancın sevdirilmesinde önemli katkısı olmuştur.
Kaynak: Wkipedia
2000 Yılında Türkiye Liginde oynamak için Aydın'a gitmiştik. Turnuva başlamadan önce Kahraman Olgaç'ın şu sözleri söylediğini hatırlıyorum:
"Marifet iltifata tabidir."
"Tanrı önce oyuncuları yarattı."