07 Ağustos 2010

Her Yönüyle Satranç

Sevgili okur,
Satranç, farklı kişilere farklı şeyler ifade edebilir. Kimileri her hamlede mükemmeliyet ve gerçeği arar. Kimileri rekabete bağımlı hale gelir ve kazanmak için çabalar. Kimileri zihinsel egzersizden zevk alır. Kimileri arasıra bir arkadaşla oynamayı sever. Kimileri büyük ustaların oyunda bulduğu açıkları izlemeyi sever. Kimileri oyunun teorisine dalmayı sever. Satranca yaklaşımımız nasıl olursa olsun, bu oyun yaklaşık 1500 yıldır insanları büyülemiş ve bugün hala büyülemeye devam etmektedir.

Satrancın ne olduğunu bilmiyor veya sadece bir tahta oyunu olduğunu biliyorsanız, bu kitap, zamanında “kralların oyunu” denilen dünyanın kapılarını açarak, hayatınızı zenginleştirecektir. Öylesine, bir oyun oynayabilecek kadar satranç biliyorsanız; fakat dev satranç alt kültüründen haberiniz yoksa, sizi büyük bir sürpriz bekliyor.

Bir müzik aletini kullanmayı öğrenmek gibi, satranç oynamak ve oyuna değer vermek de temel yönleri kavrayacak kadar sabır ve azmi olan herkese, yepyeni bir deneyimin kapılarını açmaktadır.

Umarım hayatınızın geri kalanı boyunca bu yeni deneyimden zevk alırsınız.


Peter Kurzdorfer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder